Дървени или метални огради да изберете за двора си?

Дървени или метални огради да изберете за двора си?

08 април 2024

Съдържание:


Ако сте вложили много усилия в създаването на Вашия дом, време е да обърнете внимание и на оградата. Това е често пренебрегван елемент, който не повишава привлекателността на къщата и осигурява безопасността на Вашето семейство. Тук трябва да обърнете внимание не само на визията, а и на здравината, качеството и надеждността.

Имате идея за Вашата нова ограда, но не можете да изберете вида на материала? В тази статия ние, от метални конструкции Боринвест, ще Ви помогнем да направите правилния избор.

Какво трябва да знаете?

Независимо на какъв материал ще се спрете, трябва да имате предвид, че цената на изработката ще зависи от много фактори. Например – дължината и ширината на оградата, качеството на материалите, вида на проекта, детайлите и необходимия труд за изработване. Също така се взима предвид и броя на портите и резетата, от които ще се нуждаете.

Несъмнено дървените и металните огради са сред най-популярните на българския пазар. За да направите правилния избор Ви съветваме – не се фокусирайте върху цената. Обърнете внимание на фактори като издръжливост, гъвкавост, здравина, сигурност и необходимост от поддръжка.

Дървени или метални огради да изберете за двора си?

Какво трябва да знаете за дървените огради?

Дървото се отличава със своята уникална визия, която носи красотата и свежестта на природата. Всяко парче притежава уникална шарка, която не може да бъде повторена. Това прави този тип огради не само привлекателни, но и допълнение към естетиката на къщата.

За съжаление, те не могат да предложат същата здравина и издръжливост като други видове материали. Силни дъждове, градушки, ветрове, ултравиолетови лъчи – атмосферните условия оказват голямо влияние върху качествата на дървото. Влагата не само се пропива в него, но и след известно време започва да го разширява и изкривява.

Освен това, ураганните ветрове са голяма заплаха за дървото, защото могат да отнесат част от конструкцията. И не на последно място – тя е застрашена и от изгниване и термити.

Затова, ако се спрете на този материал, имайте предвид, че изисква постоянна поддръжка. Това означава, че освен първоначалната вложена сума, ще трябва да влагате и ежемесечно за поддръжка.

Дървени или метални огради да изберете за двора си?

Защо да изберете металните огради?

Металът също може да предложи привлекателен, модерен и изискан външен вид. При него имате възможност да избирате както измежду редица готови дизайни, така и на индивидуален проект. Но за разлика от дървото, металните са много по-издръжливи, здрави и надеждни.

Металните огради НЕ са податливи на метеорологичните условия. Те не се напукват, не изгниват и колкото и време да са подложени на дъжд и слънце не променят добрата си визия.

Изискват минимална поддръжка. Те лесно ще бъдат запазени в добро състояние с редовно почистване и повърхностна обработка при необходимост.

Освен това предлагат високо ниво на сигурност. Предпазват обектите и домовете, които ограждат, от неоторизиран достъп или нежелани влизания. Затова можем да заключим, че са много добра инвестиция, защото ще Ви осигурят надеждност и безопасност, от които се нуждаете.

А Вие избрахте ли ограда за Вашия имот?

Направете най-добрия избор с Боринвест още ДНЕС! Свържете се с нас на телефон: 0878 610 527 и нашите консултанти ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.