Как да изберете подходяща врата за своето мазе?

Как да изберете подходяща врата за своето мазе?

27 март 2024

Мазето е продължение на дома. В него можете да съхранявате различни вещи, зимнина или да го преустроите като помещение, което да отговаря на нуждите Ви. Въпреки че новото строителство обръща повече внимание на паркоместата, има хиляди жилищни сгради с прилежащи мазета.

Колебаете се каква врата да изберете за Вашето? В тази статия ние, от метални конструкции Боринвест, ще Ви помогнем да направите правилния избор.

Как да определите бюджета?

Как да изберете подходяща врата за своето мазе?

Много хора смятат, че мазето не се нуждае от защита. Нима някой в днешно време ще се опита да разбие вратата, за да се добере до зимнината или ненужните им вещи?

Всъщност – крадците биха нахлули не само в мазето, но и в имота Ви за по-малко. Затова не ги подценявайте и, когато определяте бюджета си, обърнете внимание на всеки един аспект.

От значение е не само къде се намира Вашето мазе, но и как се стига до него. Например, ако има контролиран достъп и видео наблюдение в сградата, това може да осигури допълнителна защита. Но, ако входната врата стои широко отворена и няма междинна, която да се заключва, достъпът до мазетата би бил свободен за всеки.

Наистина бюджетът е важен, когато избирате типа на вратата, но не трябва да бъде единственото, върху което да се фокусирате. Една по-качествена врата би била не само по-здрава и издръжлива, но и по-добра инвестиция в дългосрочен план. На първо място – няма да се налага да я ремонтирате и да я замените с друга само след няколко години.

 От какво да е изработена вратата?

Как да изберете подходяща врата за своето мазе?

Дървото и PVC-то са често срещани, когато става въпрос за мазето. За съжаление, не са най-добрият избор. Вратите, направени от тях, не са подходящи за голяма влага.

Дървото започва да се изкривява и трябва да се поддържа редовно, за да не започне да гние. От друга страна, PVC-то и алуминият са лесни за разбиване и не могат да осигурят нужната защита на вещите Ви.

Качество, устойчивост, здравина и надеждност. Това са основните характеристики, които трябва да притежават вратите за мазето.

Поради тази причина металните врати трябва да са първите, които ще погледнете. Те може да са по-достъпни и изгодни, отколкото си мислите. Причината е проста – металът притежава голяма якост и не се влияе не само от метеорологични условия, но и от влагата. Това ги прави идеален избор за мазета, които се намират на подземни нива, партери и тавански помещения.

Ние Ви препоръчваме метална врата за мазе Варна!

Доверете се на професионалистите на Боринвест и ние ще проектираме и изработим врата, съобразена с Вашите изисквания.

Свържете се с нас на телефон: 0878 610 527 и нашите консултанти ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.