Как да поддържате автоматичните врати за двор?

Как да поддържате автоматичните врати за двор?

05 октомври 2023

Удобство, стил и функционалност. Автоматичните врати за двор са иновация, която все повече собственици на къщи предпочитат. Причините са различни – от осигуряване на най-добрата безопасност за имотите им, до комфорт при използване на пространството в дворовете.

Нуждаете се от бърз и удобен достъп до Вашата собственост? Колебаете се дали автоматичните врати са най-доброто решение за Вас? В предната статия обърнахме внимание на техните предимства. Днес ще продължим темата като се фокусираме на това, какво трябва да знаете за тяхната поддръжка.

Какво е автоматична врата за двор?

Тези врати се отварят и затварят автоматично с помощта на сензори или друг механизъм, без да е необходимо Вие да слизате от колата и ръчно да го правите. Те могат да се активират с помощта на различни методи – сензори за движение, бутони или инфрачервени лъчи.

Могат да бъдат програмирани да се отварят и затварят в определени часове или като отговор на определени събития. Например – приближаване на инвалидна количка или задействане на пожарната система.

По-често автоматичните врати намират своето приложение в обществени сгради – търговски центрове, летища и болници, където се използват за подобряване на достъпността и удобството. Но все по-често и собствениците на къщи ги избират за имотите си.

Как да поддържате автоматичните врати за двор?

На какво трябва да обърнете внимание при поддръжката?

Както при всяка метална конструкция, редовната поддръжка е ключова не само за добрия външен вид, но и за безпроблемната експлоатация. Поддръжката на механизмите гарантира, че вратите ще работят безопасно и ефективно по всяко време.

Препоръчително е поне веднъж в седмицата да:

  • Проверявате вратата за повреда или износване на механизмите.
  • Тествате сензорите, за да се уверите, че функционират правилно.
  • Смазвате пантите и другите движещи се части.
  • Тествате аварийните резервни системи, ако има такива.
  • Проверка на подравняването на вратата и свързване с производител, ако е необходима регулация.
  • Тестване на ръчното управление на вратата в случай на прекъсване на захранването.
  • Почистване и поддръжка на външната част на вратата.
  • Отглеждане на металната конструкция.

Редовното изпълнение на тези задачи ще помогне за предотвратяване на проблеми и ще гарантира, че тя е безопасна за употреба.

Какво Ви предлагаме?

Ние, от Боринвест, сме професионалисти с дългогодишен опит на българския пазар. При нас ще откриете голямо разнообразие от качествени метални конструкции и продукти. Нашият екип ще Ви предложи както индивидуално изпълнение, така и възможност да си изберете от модел от вече завършените ни проекти.

Не чакайте повече да поръчате своята автоматична врата за двор. Свържете се с нас на телефон: 0878 610 527 или заповядайте на място в град Варна на ул. „Петко Стайнов“ 3.