Какво не знаете за порталните врати?

Какво не знаете за порталните врати?

14 юни 2021

Входът на всяка жилищна или офис сграда  не е просто част от архитектурата и дизайна, а е от съществено значение за безопасността. Той трябва да е лесен за намиране и удобен за използване от посетителите. Затова трябва да обърнете внимание не само на входната врата, но и на тази, обезопасяваща двора и паркинга.

В тази статия няма да говорим отново за входните врати. За тях можете да получите повече информация от предходните ни статии. Вместо това ще обърнем внимание на порталните врати като идеалното решение за всеки паркинг и двор.

Какво точно представляват порталните врати?

На първо място порталните врати се различават от другите със своята големина. Разликата в размерите идва оттам, че те осигуряват достъп до двора, паркинга или гаража. И е необходимо да са достатъчно големи, за да могат през тях да преминават свободно превозни средства.

Точно затова порталните врати трябва да са изработени от материали, които не се влияят от метеорологичните условия. Например стомана или метал са най-подходящи за тази цел. Те притежават не само голяма издръжливост, но  и са здрави и лесни за експлоатиране.

Друга особеност на порталните врати е, че имат различни начини за отваряне. Благодарение на това, те могат да паснат на всяко пространство, независимо от неговите особености.

Най-разпространените видове портални врати са:

– Плъзгащи;
– На панти;
– Тип хармоника;
– Автоматични.

Това са една малка част от особеностите на порталните врати. Ако се колебаете какъв вид е най-подходящ за Вашия дом, потърсете ни на телефон: 0878 610 527