Метални или стъклени парапети за къщата ви?

Метални или стъклени парапети за къщата ви?

27 февруари 2024

Парапетите са незаменима част от архитектурата на всеки жилищен блок, къща и сграда. Тяхната основна функция е да осигурят безопасност, но също така допринасят за цялостната естетика и допълват интериора. Ето защо, изборът на материал за изпълнението им е толкова важен.

Колебаете се между метални и стъклени парапети? В тази статия ние – от Боринвест, ще сравним двата материала и ще Ви помогнем да вземете най-доброто решение за проекта си.

Стъклени парапети.

Стъклото изглежда интересно и привлекателно в модерни архитектури и интериори, които залагат на минимализма. В комбинация с алуминия, този вид парапети осигуряват стил и сравнително добра безопасност.

Основното предимство е, че се подобрява видимостта. Например – ако се инсталират на балкона, пред Вас ще се открие красива гледка. Предлагаме големи възможности за персонализиране, за да отговорим на Вашите нужди.

Тук е много важно да изберете закалено стъкло, което е здраво, и осигурява повишено покритие в зоните, където има голям риск.

Недостатък е, че ако не се избере правилния вид стъкло, има възможност то да се напука или повреди при интензивна експлоатация. Стъклото също така е податливо на замазване и оставане на отпечатъци от пръсти. Затова е необходимо редовно да бъде почиствано, за да има отлична визия.

Освен това, парапетите от стъкло на открито могат да представляват опасност за птиците и другите животни. По-скъпо е за изработка в сравнение с метала.

Метални или стъклени парапети за къщата ви?

Метални парапети.

Парапетите от метал са идеалното решение, което да добави елегантен и съвременен щрих на всяко стълбище, балкон, пътека, надстройка и сграда.

Отличават се със своята изключителна издръжливост, здравина и качество. Те изискват минимална поддръжка и са неподатливи на метеорологичните условия. Нуждаят се единствено от периодично почистване – това може да се постигне чрез забърсване с мека кърпа.

Могат да се изработят в различни дизайни – от семпли и елегантни до по-детайлни и с множество декорации. Тези възможности за избор позволяват висока степен на персонализиране, за да се създаде идеален дизайн на парапета.

Ние Ви препоръчваме металните парапети!

Не пропускайте да заложите на най-доброто качество и стил с Боринвест. Разгледайте нашите завършени проекти в уебсайта ни и се свържете с нас на телефон: 0878 610 527