Парапети от ковано желязо

Структура

Изработват се от кован профилиран кух профил, метални тръби и ковани елементи.
Структурно представляват метални колонки,ръкохватка и хоризонтален ред, който свързва колоните и пълнеж.Разнообразието идва най-вече от избора на различно вътрешно насищане.Тук се използват елементи от ковано желязо, които са или закупени готови, или ръчно ковани. За ръкохватка избора е между профилна или шина, които са също ковани.При стълбищните парапети структурата е по подобен начин.
Специфичното при тях е,че те се изработват по наклона на стълбите и следват извивките на стълбищната клетка.При тези, които се използват за вътрешно приложение може да се постави дървена ръкохватка.За целта  парапета се завършва с  шина, върху която се поставя дървената ръкохватка.Дървените ръкохватки се обработват с лакове за дърво.

Боядисване

След почистването от заварките, готовия  парапет се грундира и боядисва, като за тази цел грунда и  боята се нанасят с пневматичен пистолет, като се  използват както алкидни ,така и бои с различни вискозитети.Цветът е по желание на клиента.
Има различни видове ефекти на боята.Актуална за кованите парапети е черната матова боя, която позволява върху нея да се постави  патина в желания от клиента цвят (медна, златна или сребърна).
Така парапета придобива старинен вид и се разчупва  боята.

Монтаж

След завършване на боядисването и изсъхване на боята, готовия вече парапет се доставя до обекта. Наш специализиран екип монтира парапета здраво и качествено.При монтажа се използват различни видове крепежи според ситуацията. Поставят се декоративни розетки за захващане към стената и към пода.

Гаранция

Фирмата дава гаранция за изработения и монтиран от нас кован парапет. При възникнали неизправности по време на гаранционния срок ние ги отстраняваме.
В гаранцията не влизат природни бедствия, бури, градушки, земетресения и т.н. или при неправилна експлоатация от страна на Клиента.
Фирмата предлага ремонт и сервизна поддръжка на изделия, които не са в гаранционен срок.

метален парапет - БорИнвест
Парапети от ковано желязо
Парапети от ковано желязо

Галерия

ЗА ВРЪЗКА С НАС