Охранителни ролетки

Охранителни ролетки – много удобен начин за обезопасяване на Вашето помещение или тераса. Те са приложими в почти всички ситуации и могат да се изработят според Вашите размери. Най-голямото предимство на ролетните щори е, че се прибират в компактно руло в горната част на щората.

Какви видове охранителни ролетни щори има?

Всички видове ролетни щори имат еднакъв принцип на движение. Навиват се на руло в кутия, която се нарича куфар. Тя е разположена в горната част на щората.

Ролетните щори се различават по плътност на паното, разделяйки се на: плетени ролетни щори (оплетка), ветроупорни ролетни щори, перфорирани ролетни щори (ситна и едра перфорация) и термоизолирани ролетни щори (термо ролетки).

Плътните  охранителни ролетки са най-предпочитания вариант, поради много по-достъпната цена спрямо останалите видове ролетки. Принципът им на движение е еднакъв с другите видове ролетни щори – задвижват се посредством пружини за по-лесно отваряне и затваряне, като то може да бъде ръчно и автоматично. Охранителните ролетки се правят съобразно мястото, на което искате да бъдат поставени.

Ветроупорните  охранителни ролетки са много добър избор за ветровити места или по-голяма ширина на отвора. Те също са снабдени с пружини за по-лесно ръчно отваряне и затваряне. Автоматичното задвижване е едно добро решение за по-комфортна експлоатация.

Алуминиевите термо охранителни ролетки (термоизолираните) са друг клас ролетки. Този вид са  плътни, но техните изолационни качества ги правят по-тихи при движение. Друго предимство е тяхната лекота. Задвижването става по същия начин като при другите ролетки – ръчно или автоматично.

Охранителните ролетки тип „плетки“ или „ситна и едра перфорация“ са желания вид ролетки за по-добра визия на обекта.

Всички видове ролетки се предлагат в богата палитра от цветове по RAL. Така в зависимост от външния вид на обекта можете да изберете най-подходящата визия на охранителните ролетки.

Какви са предимствата на ролетните щори?

Крадците и недоброжелателите са основния проблем, които застрашава малкия и среден бизнес. Често хората не могат да си позволят скъпо струваща охранителна система и наемането на фирма. Затова според специалистите най-добрата алтернатива са охранителните ролетни щори. Те са идеални за хората, които търсят прост и ефективен начин, с който да обезопасят бизнеса или имота си.

Освен това, охранителните ролетни щори имат и защитна функция срещу различните метеорологични условия. Например в случай на градушка или силен вятър, те ще защитават прозорците от счупване и ще отклоняват клоните и другите летящи отпадъци. Така ще можете да сте сигурен, че докато Ви няма нищо няма да се случи с обекта.

Охранителните ролетни щори ще Ви помогнат да спестите и енергия. С тях не е нужно да оставяте климатика да работи през нощта, за да е топло зимата и прохладно лятото. Те изолират изключително добре помещението и по този начин намаляват сметката Ви за електроенергия.

ЗА ВРЪЗКА С НАС