Охранителни ролетки

Ролетните щори са много удобен начин за обезопасяване на вашето помещение или тераса, приложими в почти всички ситуации. Предимството им идва от това, че се прибират в компактно руло в горната част на щората.

Всички видове ролетни щори имат еднакъв принцип на движение. Навиват се на руло в кутия (куфар), който е разположен в горната част на щората. Разнообразието им е по плътност на паното, разделяйки се на: плътни ролетки щори, плетени ролетни щори (оплетка), ветроупорни ролетни щори, перфорирани ролетни щори (ситна и едра перфорация) и термоизолирани ролетни щори (термо ролетки).

Плътните охранителни ролетки са най- предпочитания вариант. По-достъпната им цена спрямо останалите видове допринася за това.Изработват се по мястото.Принципа им на движение е еднакъв с другите видове ролетки- задвижването е посредством пружини за по-лесно отваряне и затваряне тип: ръчно или автоматично.

Ветроупорните охранителни ролетки са предпочитания вид ролетки при ветровити места или при по-голяма ширина на отвора.Те също са снабдени с пружини за по-лесно ръчно отваряне и затваряне.Автоматичното задвижване е едно добро решение за по-комфортна експлоатация.

Алуминиевите термо охранителни ролетки ( термоизолираните) са друг клас ролетки.Те са пак плътни,но техните изолационни качества и по-тихи при движение ги правят по-специални.Друго предимство при алуминиевата ролетка е нейната лекотата.Задвижването става по същия начин,като при другите охранителни ролетки – ръчно или автоматично.

Охранителните ролетки тип „плетки“ или „ситна и едра перфорация“ са желания вид ролетки за по-добра визия на обекта.

Всички видове охранителни ролетки се предлагат в богата палитра от цветове по RAL, в зависимост от външния вид на обекта.

ЗА ВРЪЗКА С НАС