Метални покривни конструкции

Напоследък все по-голямо приложение намират покривните и стенните термопанели.

Ние от Бор Инвест имаме голям опит в изработката на метални конструкции, облечени и покрити с термопанели. Можем да Ви предложим различни видове конструкции, различаващи се по своето предназначение. Те са подходящи за търговски и промишлени помещения, гаражи, козирки, селскостопански постройки и други.

Структура

Желателно е да се отлее бетонен фундамент преди да се започне с изработването на металната конструкция. След това се изправят метални колони от кух или П-профил. Техните размери зависят от големината и предназначението на обекта. Над тях се поставят ферми или греди, също от кух или П-профил Стените и покрива се оребряват с необходимото насищане.

Металната конструкция може да бъде покрита и облечена с термопанели. Те могат да бъдат стенни и покривни, ламарина, която е поцинкована или пластифицирана. Освен това могат да се използавт дървени покрития с газопламъчна хидроизолация за покрива и други материали подходящи за външна употреба.

Конкретно при термопанелите се използват различни дебелини вариращи от 30мм. до 100мм.
По-дебелите термопанели намират приложение предимно в камери за дълбоко замразяване.
Панелите се закрепват към конструкцията със специални крепежни винтове с гумени шайби. Има панели, при които профилирането им позволява винтовете да са със скрит монтаж.

В панелите се изработват отвори за врати, прозорци и вентилационни отвори. След това се поставят декоративните окрайчващи елементи за борд или било. По края може да се поставят и улуци за водоотвеждане. Предлагат се метални, които са поцинковани или от пластифицирана ламарина или пластмасови улуци.

На изградените помещения могат да бъдат поставени метални врати за промишлени помещения, сервизни врати, охранителни ролетни врати, метални решетки. Тяхната цел е да обезопасят обекта.

Боядисване

Металната конструкция се грундира и боядисва с пневматичен пистолет. Използват се както бои на алкидна основа, така и с различни вискозитети, които са предварително направени. Стандартният цвят е RAL 9005, но по желание на клиента металната конструкция може да се боядиса в друг нюанс.

Монтаж

Цялостният монтаж на металната конструкция се извършва от специалистите на фирмата. В зависимост от размерите на металната конструкция, тя може да се сглобява на място или да се достави цяла.

Гаранция

Всички метални конструкции с термопанели произведени от Бор Инвест имат гаранция за здравина и качество. Ние отстраняваме всички възникнали неизправности по металните конструкции по време на гаранционния срок.

Обърнете внимание, че в гаранцията на металните конструкци НЕ влизат природни бедствия, бури, градушки, земетресения и неизправности възникнали при неправилна експлоатация от страна на клиента.

Ние предлагаме ремонт и сервизна поддръжка на металните конструкциии, които не са в гаранционен срок.

Метални конструкции Бор Инвест
Метални покривни конструкции
Метални покривни конструкции

Галерия

 

ЗА ВРЪЗКА С НАС