Видове пощенски кутии за входове

Видове пощенски кутии за входове

05 декември 2020

В градовете повечето хора живеят в блокове и това означава, че трябва да се съобразяват със съседите си. За неща като етажна собственост, поддържане на общите площи и пощенските кутии. За разлика от къщите, тук е много необичайно някой апартамент да има кутия с различен дизайн.

На пазара можете да откриете пощенски кутии за входове с различни форми, размери и дизайн. Но това не означава, че всички биха осигурили еднакво удобство. Затова в тази статия ще Ви споделим кои са основните видове, които можете да откриете в повечето входове.

Дървените пощенски кутии за входове

Тези кутии бяха широко разпространени само до преди няколко години. Те бяха предпочитани заради добрия си външен вид и красотата на дървото. Но много бързо остъпиха мястото си на кутиите, изработени от други материали.

Причината е, че дървото има нужда от специална поддръжка, която много блокове пренебрегват. Така само след няколко години използване, дървените пощенски кутии за входове се повреждат и се налага смяната им.

Пластмасата е сравнително по-бюджетен вариант за пощенски кутии. В повечето случай са направени от полипропилен. За разлика от дървото тези кутии са лесни за поддръжка и са по-здрави. Но не са издръжливи на метеорологичните условия и подложени на слънце започват да избледняват и да губят цвета си.

Алуминиевите пощенски кутии за входове

Тези кутии са един от най-добрите варианти. Те са издръжливи и по-здрави от горните варианти.

Металните пощенски кутии за входове

Тези кутии са малко по-тежки в сравнение с изброените. Но в сравнение с другите, металът е не просто здрав, но и изключително издръжлив. Не се нуждае от специална обработка, за да издържи дълго време. И не се влияе от слънцето и лошите условия. Това го прави подходящ както за вътрешни, така и за външни кутии.

С това ще приключим тази статия. Ще оставим на Вас да прецените какъв материал да предпочетете за изработката на кутиите за Вашия блок.