плъзгащи врати-БорИнвест

Защо да изберем охранителните ролетни щори пред останалите видове врати?

01 ноември 2017

В днешно време всички искаме да защитим дома и бизнеса си на всяка цена от злонамерени деяния и крадци. Стремим се да открием възможно най-добрата защита на личното си пространство, защото разбираме колко важно е това. Но в същото време е много трудно да преценим кой е най-добрия вариант. Естествено, вероятно сте забелязали, че на пазара има огромен избор от ролетни щори и врати. И точно тук се появява въпроса – дали всички те ще ни осигурят еднаква сигурност и след като си приличат, това прави ли ги еднакви? Абсолютно не! Разликите са огромни между различните типове врати и производители на охранителни щори. Затова трябва задълбочено да разгледате параметрите им, за да сте сигурни, че това ще бъде правилната врата и най-надеждния избор за Вас.

Несъмнено, ролетните охранителни щори придобиха голяма популярност през последните години. Затова можем да кажем, че днес те са най-използвания тип врати както в домакинствата, така и за бизнес обекти. Това от части се дължи на факта, че те не само могат да повишат сигурността на помещението, но и да помогнат за предпазването му от лошите метеорологични условия. Могат да се използват за всякакви отвори като прозорци, складове, гаражи, халета. Дори в селата намират своето приложение. Там земеделците ги монтират на хамбарите си и ги използват, за да защитят ценните машини и оборудване през нощта. Друго тяхно предимство е, че инсталирането им може да помогне за намаляване на застрахователния риск на сгради, които не се използват често.

Ако все още имате съмнения дали този тип щори са подходящи за Вас, в тази статия ще Ви представим най-важните им параметри и предимства. И не забравяйте – няма нищо по-важно от сигурността!

плъзгащи се гаражни врати с черен цвят-БорИнвест

Както вече споменахме за потребителите е трудно да направят съпоставка между различните видове ролетни щори. Според нас разликата идва между качеството на компонентите, от където и идва цената на различните варианти, които се предлагат на пазара. Но Вие сте тези, които трябва да решат – дали ниските цени наистина си заслужават всички проблеми, които ще последват? Затова и вярваме, че надеждността трябва да играе водеща роля при избора Ви. Обърнете внимание, че този тип охранителни врати имат много движещи се части, които трябва задължително да са съвместими, за да работят заедно и да гарантират, че ще устоят на времето.

Съществуват различни видове охранителни ролетни щори, които са проектирани да отговарят на различни цели. Те обикновено се разработват от специално разработен метал, които е изключително издръжлив. Щорите имат сравнително опростена конструкция и са бързи и лесни за работа. Но едно от главните им преимущества, които ги прави предпочитани пред останалите врати е техния компактен начин на прибиране. Те работят на принципа на водачи, които са основния им носещ елемент, докато валът спомага за движението им. На него са монтирани специални барабани и спомагателни пружини, които улесняват вдигането. Техния брой и големина зависи от размера на ролетните щори. Теглото на подвижната част е балансирано, посредством спирални лентови пружини. За удобство и намаляване на шума по челните ръбове са поставени гуми с канал за четка. Разбира се, всички видове имат еднакъв принцип на движение – отварят се вертикално и се прибират нагоре, навивайки се на руло в кутия разположена в горната им част. Това ги прави особено практични за малки помещения и дава свобода на потребителите да не се притесняват, че ще нарушат целостта на собствеността си. Предлагат се както ръчни модели, така и по желание на клиентите – автоматизирани, задвижвани автоматично от мотор. Разнообразието им идва най-вече от плътността на паното като могат да бъдат – плътни, плетени, ветроупорни, перфорирани и термоизолирани.

Друга съществена разлика между охранителните ролетки спрямо секционните и летящите врати е гъвкавостта им при оразмеряване. Това ги прави лесно пригодими към нуждите на потребителите като отпада необходимостта от търсене на модел в точните размери. Докато при алтернативните варианти, вратите се изработват по точно определени размери, то ролетните щори се правят по размерите на съответния отвор. Те могат да бъдат направени в широка цветова гама, за да се съчетаят възможно най-добре с фасадата на сградата. Като производител с дългогодишен опит, „Бор Инвест 04“ ООД Ви дава възможност да създадете едно естетическо съвършенство, което да допълни по неповторим начин външния вид на Вашето помещение.

Като важно предимство можем да изтъкнем и по-ниската им цена спрямо останалите алтернативи. Веднъж поставени, те не се нуждаят от някакви специфични грижи и поддръжка. Не се влияят от резките температурни промени и метеорологичните условия, които често причиняват повреди в другите видове врати. Другата особеност е, че за тяхното производство ние използваме най-висококачествените материали като алуминиеви ламели или прахово-полимерно боядисана ламарина. Но за разлика от тяхната алтернатива това не оскъпява цената, защото консумативите за обикновените охранителни врати са в пъти по-скъпи. Затова можем да заключим, че охранителните ролетки са не само практични и лесни за експлоатация, но и на достъпна цена можете да получите най-доброто качество и сигурност.

Основно преимущество на ролетните щори е и ниската цена на автоматизиране. Това се дължи отново на разликата в цената на основните компоненти и липсата на нуждата от специфична поддръжка. В този случай те ще се задвижват от автоматичен мотор, които ще позволява лесното им спускане и повдигане в случай на нужда. Това е удобна алтернатива, защото при ръчното управление трябва да сте в непосредствена близост до щората, за да можете да извършите желаното действие. При автоматичното задвижване тази необходимост отпада и посредством дистанционно може да я отваряте и затваряте дори от разстояние. Бързото им повдигане и спускане може да се окаже ключов момент за търговските обекти. Така, ако се случи инцидент и има нужда от спешна евакуация, те ще се задвижат само с натискането на един бутон.

Благодарение на дългогодишния ни опит и екипът ни от специалисти, ние от „Бор Инвест 04“ ООД можем да Ви предложим най-добрите охранителни ролетни щори. Всички произведени от нас модели имат гаранция за здравина и качество. Това, което ни различава от нашите конкуренти е, че ние сме винаги готови да Ви помогнем да вземете най-доброто решение за Вашия дом или бизнес и осигуряваме извънгаранционен сервиз.