метални пощенски кутии

Три интересни факта за металните пощенски кутии

30 януари 2020

Металните пощенски кутии – универсален елемент от всеки блок и къща. Те са били част от ежедневието ни толкова дълго, че са се превърнали в символ на комуникацията. Освен това в много държави пощенската кутия се свързва  с пощенската служба. Дори сега, едва ли ще забележите някоя сграда, която няма метална пощенска кутия.

В тази статия ще се върнем малко назад – към миналото, когато пощенските кутии са били създадени.

Ще Ви споделим три интересни факта за металните пощенски кутии

които може би не знаете.

През 1863 година пощенската служба в САЩ се опитва да подтикне гражданите да поддържат връзка с роднините си от другите градове. Затова създава безплатна доставка на писмата до техния дом. За съжаление, това създало изключително много работа, защото се налагало пощальоните да чукат на вратите и да придават лично писмата.

Металната пощенска кутия е създадена през 1915 година от служителя на пощенската служба на САЩ – Рой Джоролеман. Идеята му била всеки дом да има метална пощенска кутия пред вратата си и така се спести малко от работата на пощальоните.

Няколко години по-късно металните пощенски кутии са на всякъде. И то не само с първоначалния класически дизайн. Затова пощенската служба създава изисквания за металните пощенски кутии. Те трябва да могат да устоят на дъжд, сняг и прах и да са достатъчно големи да поберат няколко писма.

Днес, можете да откриете метални пощенски кутии във всякакви размери, цветове и форми. Ако искате къщата Ви да притежава уникална  пощенска кутия, потърсете ни на: 0878 610 527! Ние можем да изработим метална пощенска кутия по Ваш дизайн!