Пощенската кутия – отживелица ли е?

Пощенската кутия – отживелица ли е?

30 ноември 2022

В днешно време е толкова лесно да откриете контакт дори с хора, които живеят на другия край на света. Разполагаме с толкова много технологии за кореспонденция – мобилни телефони, имейли, чат приложения и други. Но въпреки това, да получиш писмо по пощата, все още носи онази емоция от детството, която никога няма да забравите.

Писмо по пощата – защо не?

Ние от Боринвест вярваме, че времето на металните пощенски кутии никога няма да отмине. Затова при нас можете да откриете модели, изработени по индивидуален проект. Ние ще съобразим размерите и визията, според стила и особеностите на Вашата къща или сграда.

Но докато се чудите дали е време да смените своите пощенски кутии, в тази статия ние ще Ви споделим няколко интересни факта.

Пощенската кутия – отживелица ли е?
Пощенската кутия – отживелица ли е?

Знаете ли, че…?

 

    • Най-старата „пощенска кутия” се съхранява в музей в град Кейптаун в Южноафриканската република. Тя всъщност представлява широка каменна „кутия”, която е изработена от плочи.
    • През 16 век находчивите моряци решили, че е добра идеята да поставят такава плоча на най-южната точка на Африка. Идеята им била да пускат в нея писма и съобщения, адресирани до техните семейства и любими хора. За съжаление, по това време доставянето им било изключително бавно и се извършвало за неопределен период от време.
    • Познатите днес пощенски кутии се появяват за първи път през 1653 година в Париж. Дълго време се обмисля къде да бъде поставена. В крайна сметка, Де Валие – икономическия съветник на Людвик XIV избира улица Сен Жак.
    • Може да Ви звучи странно, но в началото пощенските кутии не били популярни сред населението. Повечето хора се страхували, че някой злонамерен съсед ще се опита да прочете пощата им и дори още по-лошо – полицейските служители.
    • Вие няма нужда да се притеснявате за сигурността на Вашата поща. Ние – Боринвест, можем да Ви гарантираме, че нашите  метални кутии ще Ви предложат най-доброто качество, здравина и надеждност.

 

Свържете се с нас на телефон: 0878610527 и нашите консултанти ще Ви помогнат да изберете своята нова пощенска кутия.